22. březen 2015 | 13.37 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Takové české pesto z medvědího česneku! Používáme jako přísadu do gulášů, na grilované ryby, pod maso, do salátů a pomazánek ... Tato pasta vydrží v lednici rok, pokud ji ale dříve nespotřebujete.
400 glistů medvědího česneku 0,5 lolivového oleje sůl
1. Natrhané listy medvědího česneku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, nožem listy pokrájíme na tenké proužky
2. Do mixéru nalijeme olivový olej, postupně sypeme nakrájený česnek, až je směs hladce rozmixována a má kašovitou konzistenci
3. Na závěr podle chuti pastu přisolíme
4. Plníme do skleniček, každou na vrchu zakápneme olivovým olejem, uzavřeme a skladujeme v lednici.
Doporučení:
Medvědí česnek roste od března volně ve vlhčích lužních lesích. Vytváří kobercový porost. V květnu zasychá a zatahuje se do země. Množí se malými cibulkami. Na zahradě ovšem nejde, má rád vlhko a stín, těžké půdy v lesích a kolem vody, tam je běžný. Při větru je cítit česnekový zápach na desítky metrů. Jinak do mrazáku nedoporučuji, ztrácí sílu a po rozmrazení je z něho rozbředlá kaše, vyzkoušeno! V oleji se uvolní všechny silice a prospěšné látky pro naše zdraví, to už znali staří Slované.
Zpět na hlavní stranu blogu