Doupovské řezy

24. březen 2015 | 12.20 |
blog › 
Doupovské řezy
Doupovské řezy Na těsto: hladká mouka 400 g kakao 1 lžíce Hera 250 g prášek do pečiva 1 ks žloutek 1 ks mléko 5 lžic Náplň: tvaroh měkký 750 g žloutky 3 ks cukr moučka 250 g solamyl 1 lžíce vanilkový pudink 1 ks mléko 1/2 l sníh ze 4 bílků Poleva: cukr moučka 150 g máslo 50 g kakao 2 lžíce voda 2 lžíce Příprava Vítězný recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Vendulky Špetlíkové-Balaštíkové. Ještě jednou gratulujeme a vy se milí pažitkáři nechte inspirovat. Nejprve si uděláme těsto z ingrediencí a necháme ho v potravinové fólii klidně dvě hodiny odležet v ledničce. Můžeme si vymazat a vysypat plech, aby nám práce šla později od ruky. Vrhneme se na náplň, kde nejprve uvaříte vanilkový pudink, který přidáváme do náplně později vychlazený. Takže si v půllitru mléka uvaříme pudink. A necháme vychladit. Zpracujeme ostatní suroviny na náplň z tvarohu a smícháme s vychlazeným pudinkem. Vyšleháme si zbylé 4 bílky na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do nádoby s náplní. Nyní rozkrojíme odleželé těsto na dvě půlky. První půlku strouháme na hrubém struhadle na plech po celé jeho ploše. Potřeme krémem tak, aby nezbylo "suché / volné" místečko. Vezmeme druhou půlku těsta a znovu strouháme po celé ploše pečící nádoby či hlubšího plechu. Jakmile máme hotovo, vkládáme do trouby vyhřáte na 180°C a pečeme asi 30 minut. Mezitím si připravíme polevu, kde smícháme suroviny a jakmile buchtu vyndáme z trouby poléváme, tak nějak CIK-CAK (smích) Buchtu necháme vychladnout a za chvíli můžeme krájet a servírovat. Doboru chuť Vám přeje Vendy! Poznámka Recept je uveden na velký hluboký plech - vnitřní rozměr plechu, tj. bez okrajů - 38x32cm. Když se řezy vyjmou z trouby, tak jsou nafouklé, jakmile vychladnou, tak se propadnou. zdroj:http://www.pazitka.cz/dezert/doupovske-rezy-2484-2/?utm_source=news_mail76&utm_medium=23_03_2015

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Související články

žádné články nebyly nenalezeny

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář