Vdolky

29. březen 2015 | 16.38 |
blog › 
Vdolky › 
Vdolky
Doba přípravy: 1 hod Počet porcí Počet porcí: cca 16 vdolků Suroviny: Kvásek: 1/4 l vlažného mléka 1 kostka droždí (40 g) 1 lžíce cukru 1 lžička polohrubé mouky Dále: 1/2 kg polohrubé mouky 1 vejce špetka soli 1 lžíce cukru (celkem jsou potřeba v receptě 2) rozpuštěné máslo (dle potřeby, asi 1 dcl) Tvarohová nádivka: 1 polotučný tvaroh 1 dcl mléka vanilkový cukr cukr Dále: marmeláda, šlehačka, granko,... Postup přípravy receptu Ze surovin uděláme kvásek a necháme jej vzejít. Mezitím smícháme mouku, vejce, sůl, druhou lžíci cukru. Do této směsi přimícháme vzešlý kvásek a opatrně zpracujeme. Přimícháme rozpuštěné máslo.Vzniklé těsto by mělo být velmi měkké a vláčné. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Mezitím si připravíme tvarohovou nádivku - vše hodíme do šlehače a našleháme. Na pánvi rozehřejeme olej a z vykynutého těsta tvarujeme vdolky - velikost záleží na vás... a smažímedo zlatova. Po upečení potřeme marmeládou, dáme lžíci tvarohové směsi, lžíci šlehačky a posypeme grankem. zdroj:http://www.toprecepty.cz/recept/14272-vdolky-po-nasem-:-/

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Související články

žádné články nebyly nenalezeny

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář