28. červen 2015 | 21.38 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Kakaová hrnková buchta
Na 1 plech potřebujete: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, ½ hrnku oleje, ½ hrnku mléka, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva. Navíc: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 6 lžic mléka
Kakaovou buchtu budete mít připravenou během pár minut
Postup: Troubu rozehřejte na 170 stupňů. Cukr krupici zamíchejte s vejci, olejem a mlékem, pak do základu zapracujte mouku s práškem do pečiva, kakaem a vanilkovým cukrem. Tvaroh spojte s vejcem a mlékem a lžící ho „sázejte“ do kakaového těsta v libovolných odstupech. Dejte péct na 25 minut, a je to!
Drobenkový koláč s tvarohem
Zdravější mlsání
Trápí vás přítomnost lepku ve sladkých moučnících? Vyzkoušejte si s námi recepty, ve kterých ho nenajdete. Jsou vynikající! Anebo vám učarují dezerty z krupice?
Na 1 plech potřebujete: 500 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 200 g změklého másla, 2 vejce, 1 prášek do pečiva. Na tvarohovou náplň: 500 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, 250 g jahod
Extra vláčné jsou koláče s drobenkou a čerstvým ovocem
Postup: Troubu předehřejte na 175 stupňů Celsia, jahody očistěte a pokrájejte. Do mísy nasypte mouku, přidejte prášek do pečiva, promíchejte a doplňte máslo, vejce a cukr. Rukama vypracujte drobenku. Tři čtvrtiny množství rozprostřete po plechu s pečicím papírem. Smíchejte tvaroh, vejce a cukry a směs přelejte přes drobenkovou základnu. Poté následuje vrstva jahod a nakonec i zbytek drobenky. Pečte asi 35 minut.
zdroj:http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/moucniky-a-dezerty/41997-tri-tvarohove-buchty-na-plech-s-jahodami-skorici-a-kakaem
Zpět na hlavní stranu blogu