Mohou nám i nezdravé chutě říci, po čem doopravdy naše tělo touží? Touha po čokoládě signalizuje, že můžete mít nedostatek HOŘČÍKU. Hořčík je nejvlivnější minerál pro funkci našeho buněčného metabolismu. Je součástí více než 300 metabolických funkcí a je titulován jako “mistr minerál”. http://www.naturalnews.com/026768_magnesium_food_supplement.html Dopl. Marie: Zdroje hořčíku - konopné semínko, ptačinec, syrové kakaové boby a kakao či syrová čokoláda, cibule, kapusta, kadeřávek, červená řepa, špenát, štěrbák, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, hrášek, lněné semínko, lískové oříšky, mandle, sezamová semínka, slunečnicové semínko, kerblík, avokádo, banány, citron, jablka, mango, hroznové vino, MED,… Chutě na bílé pečivo a zpracovaná těsta z mouky souvisí s pokusem těla doplnit nedostatek chrómu. Chrom řídí inzulín. Dopolnění Marie: zdroje chromu- konopné semínko, ptačinec, obilné klíčky, zelené listy (včetně divokých zelených listů), švestky, para ořechy, lískové oříšky a další, syrové mléko či syrový sýr, datle, hrušky, granátové jablko, rajčata, houby, vaječný žloudek, černý pepř, hlávkový salát,… Nepřítelem chrómu je jakékoliv umělé hnojení, postřiky, ozařování, rafinační prostředky (tedy průmyslové zpracování). Nejlepším zdrojem chrómu jsou BIO produkty. Chutě na sýry signalizují nedostatek Omega-3 mastných kyselin. Dopl.Marie: Zdroje omega-3 mastných kyselin- konopné semínko, konopný olej, avocado, lněné semínko, lněný olej, kokosový tuk, panenský olivový olej, včelý pyl, kapusta,… Podle www.naturopathyworks.com chutě na sodu (uhličitan sodný) naznačují, že potřebujete vápník, zatímco tužby po čaji či kávě upozorňují na nedostatek síry, fosforů nebo na obojí. Doplnění Marie: Zdroj vápníku- konopné semínko a mléko, mandle, mandlové mléko, kopřiva, cibule, kapusta, růžičková kapusta, brokolice, kadeřávek, červená řepa, ředkvička, kedluben, zelí, mangold, špenát, hlávkový salát, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, lněné semínko, lískové oříšky, mák, sezamové semínko, slunečnicové semínko, koriandr, avocado, banány, borůvky, citron, mango, meruňky, hroznové víno, mateří kašička,MED,…Zdroj síry: cibule, česnek, kapusta, růžičková kapusta, kadeřávek, ředkvička, pažitka, kedluben, špenát, štěrbák, okurka, paprika, rajčata, cuketa, chřest, hrášek, lněné semínko, borůvky, citron, mango,MED,…Zdroj fosforu - kapusta, kopřiva, cibule, růžičková kapusta, kadeřávek, pažitka, kedluben, zelí, mangold, špenát, lískové oříšky, štěrbák, hlávkový salát, okurka, paprika, rajčata, cuketa, hrášek,chřest, lněné semínko, sezamové semínko, slunečnicové semínko, koriandr, avocado, banány, citron, hrušky, jablka, mango, meruňky,MED,… Jak vidíte, plody zeleniny a ovoce, včetně oříšků a olejů mají široké spectrum živin a stopových prvků.. Toto je pár příkladů z velmi rozsáhlého seznamu různých tužeb, a jakými živinami tyto touhy vyrovnat včetně jídel, která se postarají o tyto nutriční nedostatky. http://www.naturopathyworks.com/pages/cravings.php Autor: PF Louis, pro NaturalNews.com Zdroj: http://www.naturalnews.com/036948_food_cravings_sugar_addiction.html Překlad: www.jajsem.com Tento článek byl přeložen a originálně vydán prostřednictvímwww.jajsem.com a lze jej v nezkrácené a neupravené podobě šířit nekomerčním způsobem pouze s tímto aktivním odkazem na tyto stránky a všemi dalšími uvedenými zdroji, včetně celé této poznámky. Zdroj: http://www.jajsem.com/