Maková bábovka

28. květen 2015 | 12.36 | rubrika: Vdolky
Maková bábovka z kynutého těsta PŘÍPRAVA 50 MINUT * KYNUTÍ 45 MINUT * PEČENÍ 40 MINUT TĚSTO: 350 g polohrubé mouky, 100 g rozpuštěného a vychladlého másla, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek, 20 g droždí, 1 sáček vanilinového cukru, 0,8 l vlažného mléka, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, špetka soli, mouka na vál, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy, moučkový cukr na posypání NÁPLŇ:
žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 26x

Vdolky

29. březen 2015 | 16.38 | rubrika: Vdolky
Doba přípravy: 1 hod Počet porcí Počet porcí: cca 16 vdolků Suroviny: Kvásek: 1/4 l vlažného mléka 1 kostka droždí (40 g) 1 lžíce cukru 1 lžička polohrubé mouky Dále: 1/2 kg polohrubé mouky 1 vejce špetka soli 1 lžíce cukru (celkem jsou potřeba v receptě 2) rozpuštěné máslo (dle potřeby, asi 1 dcl) Tvarohová nádivka: 1 polotučný tvaroh 1 dcl mléka vanilkový
žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 36x