Koláče
27. září 2016 v 10.40 | rubrika: Hruškový cheesecake
Koláče naší babičky
Takže:
600 g polohrubé mouky
120 g cukru
3/4 sklenice oleje (řepkový nebo slunečnicový)
4 vejce
40 g droždí
1 prášek do pečiva
2 lžíce rumu
1 sklenice mléka
špetka soli, citronová kůra
+ žloudek a máslo na potření
moučkový cukr, vanilka
Zpracujeme těsto a necháme kynout. Potom uděláme malé bochánky a necháme na válu vykynout. Těsto přeneseme na pečící papír, dlaní bochánek zmáčkneme a do středu dáme nápln. Znovu necháme kynout, posypeme drobenkou a okraje potřeme žloudkem. Pečeme v předehřáté troubě a po upečení okraje potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Dejte si chutnat! |
přečteno: 25x | komentáře (2)
|
27. září 2016 v 09.55 | rubrika: Medicína a zdraví
CHUTĚ NA NEZDRAVÉ POTRAVINY SIGNALIZUJÍ, CO VÁM CHYBÍ
SladkostiI když přestanete jíst standartní stravu a odpadní jídlo, můžou se vám za nějaký čas vynořit “touhy po něm”. A mohou být dost neodbytné. Tyto touhy nepotřebují žádné drogy či stimulaci alkoholem k tomu, abychom je překonaly.
Tyto chutě mají více než jeden motiv či příčinu. Pomalý detox po opuštění “standartní stravy” během |
přečteno: 37x | přidat komentář
|
27. září 2016 v 09.32 | rubrika: Medicína a zdraví
Domácí sirup z rýmovníku vyléčí podzimní neduhy
O přínosech a účincích voňavé pokojové rostlinky nazývané rýmovník toho bylo napsáno už mnoho. Dnes vám přináším tip na to, jak zužitkovat její dužnaté lístky a předejít tak nejčastější podzimní nástraze – rýmě. Zásobte se domácím sirupem z rýmovníku!
Dejte rýmě vale
Náhlé výkyvy teplot, sychravé počasí, nedostatek sluníčka a následná |
přečteno: 74x | přidat komentář
|
26. září 2016 v 14.05 | rubrika: Jak na hmyz
Zažil to snad každý. Hlava svědí a pak koukáme co se to hemží ve vlasech. Kdysi jsme vši hostili jako děti a teď je máme řešit jako rodiče. To je horší, od rodičů se totiž vyřešení problému očekává.
Moje dcera má spolužačku, jejíž maminka ke vším přistupuje velmi velkoryse. Možná si tolik váží všech živých tvorů, že ani vším nechce ubližovat.
A tak dcera vši prostě občas přinese.
Ve své knížce |
přečteno: 51x | komentáře (1)
|
17. září 2016 v 10.17 | rubrika: Medicína a zdraví
Výstraha: 6 skupin často používaných léků, na které si dávejte pozor!
od Ludmila -
Září 16, 2016
I když máte předpis na lék od lékaře, nemusí to znamenat, že tento lék bude pro vás bezpečný k užívání.
Jak se zjistilo, mnoho populárních léků na předpis má vážné vedlejší účinky – od krátkodobé nevolnosti, přes bolesti hlavy, až po chronické záněty, myopatie a srdeční choroby…
Tato důležitá |
přečteno: 53x | přidat komentář
|
17. září 2016 v 10.06 | rubrika: Medicína a zdraví
Zpátky ke stolům
Prázdniny mají podobu blednoucích vzpomínek i opálení a nás zase čekají tisíce hodin prosezených za počítačem, za kasou, přepážkou nebo nad knihami. Jak prožít sedavou práci bez zdravotních následků, bez bolesti zad, krční páteře i hlavy? Podívejte se pod sebe, na čem a jak sedíte!
Přesedněte na houpačku!
Varování o nepříznivém vlivu sedavého zaměstnání na naše zdraví se |
přečteno: 17x | přidat komentář
|
17. září 2016 v 10.02 | rubrika: Medicína a zdraví
Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Dáváte při nákupu do košíku vše, co se vám líbí nebo chutná a nedíváte se na složení? Děláte velkou chybu. Jen od pohledu kvalitní produkty vždy nepoznáte. Připomeneme, na co si dávat pozor především a co se nejčastěji označuje jako tzv. „škodlivá aditiva“.Dávejte přednost značkám, které nešetří a používají kvalitní přírodní suroviny
1. Umělá barviva
Proč |
přečteno: 20x | přidat komentář
|
11. srpen 2015 v 21.17 | rubrika: Novinky
Při koupání větrejte, radí lidem záchranáři i kominíci
Pozor v těchto dnech při domácím koupání i sprchování, vyzývají pražští záchranáři. V případě, že lidé používají k ohřevu vody karmu nebo jiný plynový spotřebič, hrozí v horkém počasí i smrt.
Může se totiž stát, že do bytu proniknou zplodiny hoření. „Kouř" vzniklý spalováním plynu není vidět ani cítit – na rozdíl od kamen na dřevo nebo uhlí, |
přečteno: 51x | komentáře (4)
|
28. červen 2015 v 21.46 | rubrika: Bylinky
Bylinky.....
Ať chceme nebo ne, jsou součástí života nás všech.
Buď v podobě různých léků a nebo čajů, pokud jsme nemocní.
I v jídle, kam se přidávají jako koření.
V poslední době, jsou čím dál víc využívané,
a hospodyňky si je snaží pěstovat i doma v květnících.
Potom si je přidávají do polévek a různých salátů.
Vše, co si přečtete na stránkách bylinek,
je tvořeno |
přečteno: 43x | přidat komentář
|
28. červen 2015 v 21.38 | rubrika: Hruškový cheesecake
Kakaová hrnková buchta
Na 1 plech potřebujete: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, ½ hrnku oleje, ½ hrnku mléka, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva. Navíc: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 6 lžic mléka
Kakaovou buchtu budete mít připravenou během pár minut
Postup: Troubu rozehřejte na 170 stupňů. Cukr krupici zamíchejte s vejci, olejem a mlékem, |
přečteno: 75x | přidat komentář
|