8. říjen 2016 v 11.02 | rubrika: Medicína a zdraví
Pryč s mastnými vlasy díky správné stravě Bujná kštice je snem každé ženy a nutno podotknout, že právě účes je na lidech jedním z nejzajímavějších fyziologických rysů a všimnete si ho prakticky okamžitě. Ovšem ne každý se vlasy jako z katalogu může pyšnit a mnoho žen trpí tím, že jsou vlasy příliš jemné, tenké, lámající se, jejich objem je minimální a přesto jsem třeba velice suché a nepoddajné. Problémů |
přečteno: 84x | komentáře (1)
|
8. říjen 2016 v 09.44 | rubrika: Novinky
Než letos poprvé zatopíte!
Pomalu ale jistě se blíží den, kdy si doma poprvé oblékneme dlouhý rukáv a začneme uvažovat o tom, že je ta správná chvíle si letos prvně přitopit. Zatímco mnohým z nás stačí otočit knoflíkem ústředního topení, pro jiné přináší otázka topení řadu povinností už před topnou sezónou. Víte, jaké všechny povinnosti máte, ať už topíte v kamnech nebo plynovým topidlem? Jak se |
přečteno: 55x | přidat komentář
|
4. říjen 2016 v 11.38 | rubrika: Rady pro pěstování
Godži (goji) jsou plody dvou druhů kustovnice, kustovnice cizí a blízce příbuzné kustovnice čínské. Jsou to opadavé keře s jednoduchými střídavými listy a pravidelnými purpurovými květy, řazené do čeledi lilkovité. Pěstují se zejména ve střední a severní Číně. Plody a mladé listy jsou v asijských zemích součástí jídelníčku, plody a kůra kořenů jsou využívány v místní medicíně. Na přelomu tisíciletí |
přečteno: 402x | přidat komentář
|
Koláče
27. září 2016 v 10.40 | rubrika: Hruškový cheesecake
Koláče naší babičky
Takže:
600 g polohrubé mouky
120 g cukru
3/4 sklenice oleje (řepkový nebo slunečnicový)
4 vejce
40 g droždí
1 prášek do pečiva
2 lžíce rumu
1 sklenice mléka
špetka soli, citronová kůra
+ žloudek a máslo na potření
moučkový cukr, vanilka
Zpracujeme těsto a necháme kynout. Potom uděláme malé bochánky a necháme na válu vykynout. Těsto přeneseme na pečící papír, dlaní bochánek zmáčkneme a do středu dáme nápln. Znovu necháme kynout, posypeme drobenkou a okraje potřeme žloudkem. Pečeme v předehřáté troubě a po upečení okraje potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Dejte si chutnat! |
přečteno: 25x | komentáře (2)
|
27. září 2016 v 09.55 | rubrika: Medicína a zdraví
CHUTĚ NA NEZDRAVÉ POTRAVINY SIGNALIZUJÍ, CO VÁM CHYBÍ
SladkostiI když přestanete jíst standartní stravu a odpadní jídlo, můžou se vám za nějaký čas vynořit “touhy po něm”. A mohou být dost neodbytné. Tyto touhy nepotřebují žádné drogy či stimulaci alkoholem k tomu, abychom je překonaly.
Tyto chutě mají více než jeden motiv či příčinu. Pomalý detox po opuštění “standartní stravy” během |
přečteno: 37x | přidat komentář
|
27. září 2016 v 09.32 | rubrika: Medicína a zdraví
Domácí sirup z rýmovníku vyléčí podzimní neduhy
O přínosech a účincích voňavé pokojové rostlinky nazývané rýmovník toho bylo napsáno už mnoho. Dnes vám přináším tip na to, jak zužitkovat její dužnaté lístky a předejít tak nejčastější podzimní nástraze – rýmě. Zásobte se domácím sirupem z rýmovníku!
Dejte rýmě vale
Náhlé výkyvy teplot, sychravé počasí, nedostatek sluníčka a následná |
přečteno: 74x | přidat komentář
|
26. září 2016 v 14.05 | rubrika: Jak na hmyz
Zažil to snad každý. Hlava svědí a pak koukáme co se to hemží ve vlasech. Kdysi jsme vši hostili jako děti a teď je máme řešit jako rodiče. To je horší, od rodičů se totiž vyřešení problému očekává.
Moje dcera má spolužačku, jejíž maminka ke vším přistupuje velmi velkoryse. Možná si tolik váží všech živých tvorů, že ani vším nechce ubližovat.
A tak dcera vši prostě občas přinese.
Ve své knížce |
přečteno: 51x | komentáře (1)
|
17. září 2016 v 10.17 | rubrika: Medicína a zdraví
Výstraha: 6 skupin často používaných léků, na které si dávejte pozor!
od Ludmila -
Září 16, 2016
I když máte předpis na lék od lékaře, nemusí to znamenat, že tento lék bude pro vás bezpečný k užívání.
Jak se zjistilo, mnoho populárních léků na předpis má vážné vedlejší účinky – od krátkodobé nevolnosti, přes bolesti hlavy, až po chronické záněty, myopatie a srdeční choroby…
Tato důležitá |
přečteno: 53x | přidat komentář
|
17. září 2016 v 10.06 | rubrika: Medicína a zdraví
Zpátky ke stolům
Prázdniny mají podobu blednoucích vzpomínek i opálení a nás zase čekají tisíce hodin prosezených za počítačem, za kasou, přepážkou nebo nad knihami. Jak prožít sedavou práci bez zdravotních následků, bez bolesti zad, krční páteře i hlavy? Podívejte se pod sebe, na čem a jak sedíte!
Přesedněte na houpačku!
Varování o nepříznivém vlivu sedavého zaměstnání na naše zdraví se |
přečteno: 17x | přidat komentář
|
17. září 2016 v 10.02 | rubrika: Medicína a zdraví
Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Dáváte při nákupu do košíku vše, co se vám líbí nebo chutná a nedíváte se na složení? Děláte velkou chybu. Jen od pohledu kvalitní produkty vždy nepoznáte. Připomeneme, na co si dávat pozor především a co se nejčastěji označuje jako tzv. „škodlivá aditiva“.Dávejte přednost značkám, které nešetří a používají kvalitní přírodní suroviny
1. Umělá barviva
Proč |
přečteno: 20x | přidat komentář
|