|
Koláče
27. září 2016 v 10.40 | rubrika: Hruškový cheesecake
Koláče naší babičky
Takže:
600 g polohrubé mouky
120 g cukru
3/4 sklenice oleje (řepkový nebo slunečnicový)
4 vejce
40 g droždí
1 prášek do pečiva
2 lžíce rumu
1 sklenice mléka
špetka soli, citronová kůra
+ žloudek a máslo na potření
moučkový cukr, vanilka
Zpracujeme těsto a necháme kynout. Potom uděláme malé bochánky a necháme na válu vykynout. Těsto přeneseme na pečící papír, dlaní bochánek zmáčkneme a do středu dáme nápln. Znovu necháme kynout, posypeme drobenkou a okraje potřeme žloudkem. Pečeme v předehřáté troubě a po upečení okraje potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Dejte si chutnat! |
přečteno: 25x | komentáře (2)
|
|
28. červen 2015 v 21.38 | rubrika: Hruškový cheesecake
Kakaová hrnková buchta
Na 1 plech potřebujete: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, ½ hrnku oleje, ½ hrnku mléka, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva. Navíc: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 6 lžic mléka
Kakaovou buchtu budete mít připravenou během pár minut
Postup: Troubu rozehřejte na 170 stupňů. Cukr krupici zamíchejte s vejci, olejem a mlékem, |
přečteno: 75x | přidat komentář
|
|
23. duben 2015 v 07.58 | rubrika: Hruškový cheesecake
JEDNODUCHÁ JABLKOVÁ BUCHTA - JABLEČNÝ ŘEZ - VÝBORNÉ A RYCHLÉ
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
60 dkg nastrouhaných jablek, 40 dkg polohrubé mouky, 30 dkg cukru, 2-3 lžičky hořkého kakaa (já dávám trochu víc), 2 lžičky jedlé sody, 1 dcl oleje, 2 celá vejce,trochu mléka podle potřeby
POSTUP PŘÍPRAVY
Všechny přísady zamícháme, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180-200°C, každá trouba peče |
přečteno: 48x | přidat komentář
|
|
24. březen 2015 v 12.20 | rubrika: Hruškový cheesecake
Doupovské řezy
Na těsto:
hladká mouka 400 g kakao 1 lžíce Hera 250 g
prášek do pečiva 1 ks žloutek 1 ks mléko 5 lžic
Náplň:
tvaroh měkký 750 g žloutky 3 ks cukr moučka 250 g
solamyl 1 lžíce vanilkový pudink 1 ks mléko 1/2 l
sníh ze 4 bílků
Poleva:
cukr moučka 150 g máslo 50 g kakao 2 lžíce
voda 2 lžíce
Příprava
Vítězný recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Vendulky Špetlíkové-Balaštíkové. |
přečteno: 355x | přidat komentář
|
|
22. březen 2015 v 19.34 | rubrika: Hruškový cheesecake
Hruškový cheesecake
Doba přípravy: Do 2 hodin
Počet porcí: 10-12
Ke zdobení toho cheesecaku se hodí všechno čerstvé ovoce. Čím více kontrastních barev, tím lépe. Jen se podívejte, jak ladí s lesními plody! Prostě lahoda!
Suroviny
ricotta 400 g
hrušky 2 ks
smetanový sýr 400 g
cukr moučka 200 g
med 4 lžíce
vejce 3 ks
vanilkový lusk 1 ks
kůra z bio citronu
Na korpus:
kramelové |
přečteno: 35x | přidat komentář
|