16. prosinec 2016 v 22.56 | rubrika: Medicína a zdraví
Během grilování Ingrid klopýtla a upadla. Bylo jí nabídnuto zavolat záchranku, ale ona každého ujišťovala, že je jí dobře a že klopýtla kvůli svým novým a nerozchozeným botám.
Protože byla bledá a chvěla se, pomohli jí očistit se a posadili ji ke stolu s jídlem. Celý zbytek večera byla Ingrid usměvavá a veselá. Manžel Ingrid později zavolal a oznámil všem, že jeho manželka byla hospitalizována. |
přečteno: 90x | komentáře (6)
|
15. prosinec 2016 v 14.26 | rubrika: Výsev semen
Rajčatové šílenství z naší zahrady
Dnes jsem si položila otázku: Co je váš letošní největší úlet na zahradě?
Pro nás jsou to jednoznačně rajčata. Chci vám proto napsat několik slov právě o našem letošním“rajčatovém šílenství“.
DSCF3972Na počátku byla asi trochu naivní představa, že rajčata jsou snadná plodina jak na pěstování, tak na semenaření. Protože rajčata miluji, rozhodla jsem se, že |
přečteno: 82x | komentáře (1)
|
30. listopad 2016 v 08.51 | rubrika: Medicína a zdraví
Proč se peče cukroví?
No rozhodně ne proto, abychom o Vánocích přežírali sladkostmi a po vánocích pak drželi diety, či trpěli výčitkami nad svými přibranými kily.
V dnešní době konzumu, kdy se Vánoce staly především oblíbeným sportem v konzumaci potravin prospívajících tukovým buňkám, si neškodí připomenout, proč se vlastně cukroví původně peklo.
Jelikož praotcem vánočního cukroví je pohanských |
přečteno: 87x | komentáře (4)
|
3. listopad 2016 v 10.09 | rubrika: Cvičení
Procvičujte si ovládání
Se správným cvičením můžete únik moči omezit. Tato cvičení jsou zaměřena na svaly pánevního dna a močový měchýř. Pomohou vám zlepšit ovládání močového měchýře a řešit problémy s únikem moči.
Sevření
Vyzkoušejte cviky pánevního dna a získejte kontrolu nad únikem moči. Jednoduše sevřete a procvičujte ty správné svaly, abyste posílil své pánevní dno. Můžete to dělat kdekoli, |
přečteno: 99x | komentáře (2)
|
3. listopad 2016 v 09.39 | rubrika: Bylinky
PĚSTOVÁNÍ RAKYTNÍKU
Rakyník potěší především ty,kteří si s péčí o rostliny moc nelámají hlavu. Je to totiž nenáročný a houževnatý keř,který se dokáže doslova sám o sebe postarat. Dalo by se říci,že je to specialista na neurodná stanoviště,kde to jiné rostliny vzdávají.Je na to vybaven a odměnou mu je místo,kde nemusí příliš bojovat s konkurencí jiných rostlin.Má rozsáhlý kořenový systém sahající |
přečteno: 60x | přidat komentář
|
8. říjen 2016 v 11.02 | rubrika: Medicína a zdraví
Pryč s mastnými vlasy díky správné stravě Bujná kštice je snem každé ženy a nutno podotknout, že právě účes je na lidech jedním z nejzajímavějších fyziologických rysů a všimnete si ho prakticky okamžitě. Ovšem ne každý se vlasy jako z katalogu může pyšnit a mnoho žen trpí tím, že jsou vlasy příliš jemné, tenké, lámající se, jejich objem je minimální a přesto jsem třeba velice suché a nepoddajné. Problémů |
přečteno: 84x | komentáře (1)
|
8. říjen 2016 v 09.44 | rubrika: Novinky
Než letos poprvé zatopíte!
Pomalu ale jistě se blíží den, kdy si doma poprvé oblékneme dlouhý rukáv a začneme uvažovat o tom, že je ta správná chvíle si letos prvně přitopit. Zatímco mnohým z nás stačí otočit knoflíkem ústředního topení, pro jiné přináší otázka topení řadu povinností už před topnou sezónou. Víte, jaké všechny povinnosti máte, ať už topíte v kamnech nebo plynovým topidlem? Jak se |
přečteno: 55x | přidat komentář
|
4. říjen 2016 v 11.38 | rubrika: Rady pro pěstování
Godži (goji) jsou plody dvou druhů kustovnice, kustovnice cizí a blízce příbuzné kustovnice čínské. Jsou to opadavé keře s jednoduchými střídavými listy a pravidelnými purpurovými květy, řazené do čeledi lilkovité. Pěstují se zejména ve střední a severní Číně. Plody a mladé listy jsou v asijských zemích součástí jídelníčku, plody a kůra kořenů jsou využívány v místní medicíně. Na přelomu tisíciletí |
přečteno: 402x | přidat komentář
|
Koláče
27. září 2016 v 10.40 | rubrika: Hruškový cheesecake
Koláče naší babičky
Takže:
600 g polohrubé mouky
120 g cukru
3/4 sklenice oleje (řepkový nebo slunečnicový)
4 vejce
40 g droždí
1 prášek do pečiva
2 lžíce rumu
1 sklenice mléka
špetka soli, citronová kůra
+ žloudek a máslo na potření
moučkový cukr, vanilka
Zpracujeme těsto a necháme kynout. Potom uděláme malé bochánky a necháme na válu vykynout. Těsto přeneseme na pečící papír, dlaní bochánek zmáčkneme a do středu dáme nápln. Znovu necháme kynout, posypeme drobenkou a okraje potřeme žloudkem. Pečeme v předehřáté troubě a po upečení okraje potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Dejte si chutnat! |
přečteno: 25x | komentáře (2)
|
27. září 2016 v 09.55 | rubrika: Medicína a zdraví
CHUTĚ NA NEZDRAVÉ POTRAVINY SIGNALIZUJÍ, CO VÁM CHYBÍ
SladkostiI když přestanete jíst standartní stravu a odpadní jídlo, můžou se vám za nějaký čas vynořit “touhy po něm”. A mohou být dost neodbytné. Tyto touhy nepotřebují žádné drogy či stimulaci alkoholem k tomu, abychom je překonaly.
Tyto chutě mají více než jeden motiv či příčinu. Pomalý detox po opuštění “standartní stravy” během |
přečteno: 37x | přidat komentář
|