29. březen 2015 v 16.38 | rubrika: Vdolky
Doba přípravy: 1 hod
Počet porcí Počet porcí: cca 16 vdolků
Suroviny:
Kvásek:
1/4 l vlažného mléka
1 kostka droždí (40 g)
1 lžíce cukru
1 lžička polohrubé mouky
Dále:
1/2 kg polohrubé mouky
1 vejce
špetka soli
1 lžíce cukru (celkem jsou potřeba v receptě 2)
rozpuštěné máslo (dle potřeby, asi 1 dcl)
Tvarohová nádivka:
1 polotučný tvaroh
1 dcl mléka
vanilkový |
přečteno: 36x | přidat komentář
|
29. březen 2015 v 10.41 | rubrika: Jak na hmyz
S hmyzem v domácnosti bojuje totiž občas každý. Majitelé psů a koček trápí klíšťata, jiní zase dobře znají nájemníky, kteří se objeví každé jaro a usadí se v například v cukru. Ano, máme na mysli mravence. A to ani nemluvíme o molech, kteří svou přítomností velmi úspěšně likvidují zásoby potravin. Navíc jde o škůdce značně odolné, kteří se rozhodně nevzdávají, když se je snažíte vyhubit. Tento motýlek |
přečteno: 30x | přidat komentář
|
Hlívová polévka
26. březen 2015 v 13.14 | rubrika: Hlívová polévka
Hlívová polévka
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji,
přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a mrkev,
necháme krátce osmažit,
přisypeme mouku a papriku(může být pálivá),
krátce orestujeme a zalijeme chladným vývarem, prošleháme, osolíme, opepříme, prolisujeme česnek a vaříme cca 10 minut.
Před koncem přidáme majoránku, již nevaříme,
Hotovou polévku dochutíme a přidáme petrželkou
zdroj:http://www.tradicnirecepty.cz/polevky/hlivova-polevka-falesna-drstkova/ |
přečteno: 31x | přidat komentář
|
24. březen 2015 v 12.26 | rubrika: Pedigové pletení
Objevte kouzlo háčkování!
Že je háčkování už dávno minulostí? Také si myslíte, že je to zábava našich babiček, která nemá v současném moderním světě co dělat! Tak POZOR – jste na obrovském omylu. Háčkování se vrací na scénu a ve velkém stylu. Budete překvapeni, co vše se dá pomocí malého háčku a háčkovací příze vyrobit. Přinášíme vám inspiraci, díky které zjistíte, že si i vy doma dokážete |
přečteno: 118x | přidat komentář
|
24. březen 2015 v 12.20 | rubrika: Hruškový cheesecake
Doupovské řezy
Na těsto:
hladká mouka 400 g kakao 1 lžíce Hera 250 g
prášek do pečiva 1 ks žloutek 1 ks mléko 5 lžic
Náplň:
tvaroh měkký 750 g žloutky 3 ks cukr moučka 250 g
solamyl 1 lžíce vanilkový pudink 1 ks mléko 1/2 l
sníh ze 4 bílků
Poleva:
cukr moučka 150 g máslo 50 g kakao 2 lžíce
voda 2 lžíce
Příprava
Vítězný recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Vendulky Špetlíkové-Balaštíkové. |
přečteno: 355x | přidat komentář
|
24. březen 2015 v 12.01 | rubrika: Přišlo mi na email
Centrální registr dlužníků - Pozor !
VŠEM, NA KTERÉ MÁM KONTAKT
Dobrý den všem přátelům a známým. Jestli vám
ještě nepřišla, vězte, že vám může v dohledné době přijít nabídkaod firmy
CERD (Centrální registr dlužníků). A aniž byste tušili, můžete sedostat do
pasti a ve své důvěřivosti předat své osobní údaje vyděračské firmě,u které
SE NELZE ODHLÁSIT Z REGISTRU!!!
Využijete-li |
přečteno: 52x | přidat komentář
|
24. březen 2015 v 11.43 | rubrika: Rychlá snídaně
Snadná a rychlá snídaně? MUFFIN z mikrovlnky!
Autor receptu Láďa Hruška
borůvkový muffin z mikrovlnkyVýborná a chutná sladká snídaně nebo svačina za pár minut a bez dlouhého nádobí a vaření. To je borůvkový muffin Ládi Hrušky, který během pár minut „upečete“ v mikrovlnné troubě.
Tento muffin z borůvek zvládne i dítě, pokud na mikrovlnku dosáhne :) Takže pro vás to bude hračka třeba v mezičase, |
přečteno: 42x | přidat komentář
|
23. březen 2015 v 09.01 | rubrika: Bylinky
JARNÍ KOPŘIVOVÁ KŮRA - zřejmě každý obdivovatel kopřivy bude znát Marii Treben a její úctu ke kopřivě. Říkala, že kdyby lidé měli možnost jako ona, vidět kolika lidem kopřiva pomohla, pěstovali by ji na zahrádce. To u nás není nevyhnutně nutné, ale přesto jsem se rozhodla letos jeden prezentační záhon v zahradě Kouzelných bylinek Marii Treben a kopřivě věnovat. Doma děláme jarní a podzimní pitnou |
přečteno: 47x | přidat komentář
|
22. březen 2015 v 19.34 | rubrika: Hruškový cheesecake
Hruškový cheesecake
Doba přípravy: Do 2 hodin
Počet porcí: 10-12
Ke zdobení toho cheesecaku se hodí všechno čerstvé ovoce. Čím více kontrastních barev, tím lépe. Jen se podívejte, jak ladí s lesními plody! Prostě lahoda!
Suroviny
ricotta 400 g
hrušky 2 ks
smetanový sýr 400 g
cukr moučka 200 g
med 4 lžíce
vejce 3 ks
vanilkový lusk 1 ks
kůra z bio citronu
Na korpus:
kramelové |
přečteno: 35x | přidat komentář
|
22. březen 2015 v 13.37 | rubrika: Bylinky
Takové české pesto z medvědího česneku! Používáme jako přísadu do gulášů, na grilované ryby, pod maso, do salátů a pomazánek ... Tato pasta vydrží v lednici rok, pokud ji ale dříve nespotřebujete.
400 glistů medvědího česneku 0,5 lolivového oleje sůl
1. Natrhané listy medvědího česneku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, nožem listy pokrájíme na tenké proužky
2. Do mixéru nalijeme |
přečteno: 26x | přidat komentář
|
21. březen 2015 v 20.54 | rubrika: Rychlý oběd
RYCHLÝ OBĚD
Dneska něco z rychlé kuchyně:-)
Budeme potřebovat pečené kuřecí nebo vepřové maso (využijeme zbytky ze včerejšího oběda) a nějakou tu zeleninu - papriku, pórek a žampiony. Kolik čeho záleží jen na nás.-) No a koření samozřejmě, to každý podle své chuti.
Maso a zeleninu pokrájíme, v pánvičce rozehřejeme olej a jako první podusíme žampiony.
Přidáme papriky .... |
přečteno: 54x | přidat komentář
|
13. březen 2015 v 12.16 | rubrika: Velikonoční beránek
VELIKONOČNÍ BERÁNEK...
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
RECEPT NA VLÁČNĚJŠÍ VERZI BERÁNKA: 5 VAJÍČEK, 180G ROZPUŠTĚNÉHO MÁSLA, 240G CUKRU, 250ML MLÉKA, 1 PRÁŠEK DO PEČIVA, 1 VANILKOVÝ CUKR, 350G POLOHRUBÉ MOUKY, |
přečteno: 76x | přidat komentář
|
13. březen 2015 v 12.11 | rubrika: Bylinky
Pěstování bylinek ze semen
Teď v březnu je ideální doba předpěstovat si bylinky ze semen. Lze předpěstovat jednoletky i trvalky - uspíšíte tak dobu zklizně a kromě toho budou i vzrostlejší, protože mají náskok oproti těm, které by jste seli až po zmrzlých přímo na záhon. Pokud nemáte zahrádku, můžete je pěstovat doma nebo na balkoně v truhlíku a mít z nich užitek opravdu brzy! Výhodné je předpěstovat |
přečteno: 47x | přidat komentář
|
11. březen 2015 v 17.18 | rubrika: Výsev semen
Semena zeleniny a předpěstování
Autor: Ing. Adriána Francová
Semena zeleniny a předpěstování (Allium cepa) Toto období je vhodné na nákup semen zeleniny. Neboť některé druhy zeleniny mají příliš dlouhou vegetační dobu, je dobré si je včas předpěstovat, abyste se i dočkali úrody. U druhů, které mají krátkou vegetační dobu jako salát a kedlubny, předpěstováním naopak docílíte brzké sklizně. |
přečteno: 45x | přidat komentář
|
11. březen 2015 v 12.15 | rubrika: Výsev semen
Kompostování
Kompostování je procesem, který přetváří rostlinné zbytky na humus. I tento proces má své zákonitosti a podle nich se buď rozklad daří či nedaří. V tomto článku se podíváme jak takový úspěšný kompost založit a provozovat.
Rozklad rostlinné hmoty můžeme rozdělit na dva druhy, tlení a hnití. V každém z nich figurují jiné druhy bakterií a vytvářejí se jiné látky. Pokud bude náš kompost |
přečteno: 26x | přidat komentář
|
9. březen 2015 v 12.59 | rubrika: Výsev semen
Rajčata - pěstování rajčat, tipy pro zahrádkáře
Rajče jedlé, nebo také lilek rajče (Solanum lycopersicum L., 1753, synonymum Lycopersicon esculentum) je trvalka z čeledi lilkovitých, která je pěstována jako jednoletá bylina. Rostlina silně plodí, a pokud není pravidelně zaštipována, dorůstá výšky i více než 2 metry. Rajče pochází původem ze Střední a Jižní Ameriky. Rostlinu pěstujeme pro plody, které |
přečteno: 45x | přidat komentář
|
5. březen 2015 v 19.34 | rubrika: Přišlo mi na email
Přeposílám mail, který jsem dnes obdržela do svého kamaráda….. doufám, že to pro vás bude důležitá informace
Pavlína Tesařová
POZOR, POZOR, POZOR - POSÍLEJ DÁL . . .
Jsem ředitelka školy Základní škola, Prachatice Zlatá stezka 387 383 01
Prachatice IČO: 70841098 Tel. 388 317 613 Mobil: 724 335 472
CHTĚLA BYCH SE SE VŠEMI PODĚLIT O TO, CO SE MI DNES STALO:
PŘIŠLA |
přečteno: 93x | přidat komentář
|